Zaterdag 19 februari, viel het magazine eindelijk in mijn brievenbus. Toen ik, op de nieuwsflits van de NFG de oproep zag voor een nieuwe columnist voor het TCC magazine, heb ik daar impulsief, direct op gereageerd. Ik heb kort iets over mezelf verteld en gezegd dat ik hun nieuwe columnist ben. Ik beloofde ze dat ik binnen korte termijn ze alvast een column van mij zou sturen. Toen heb ik wel zes verhalen geschreven. De zevende was het verhaal van Bas, wat overigens niet zijn echte naam is. En de zevende besloot ik te versturen. Zijn ouders hadden mij toestemming gegeven om het column over hun zoon, te mogen publiceren. En nu staat het erin! En ben ik trots omdat het leuk is om zo een paar keer een platvorm te hebben voor mijn verhalen over het boeiende dat ik meemaak in mijn praktijk! Ik mag nog twee keer een column schrijven voor het magazine. Dat is ook een mooi vooruitzicht.

De Jeugd & gezin casemanager van deze ‘Bas’ had het ook gelezen. Moeder van Bas had het naar haar doorgestuurd. We waren bezig met het aanvragen van een verlenging van zijn therapie en moeder vond dat het de situatie van haar zoon kon verduidelijken. Over de verlenging en doelen, sprak ik, even later, met de casemanager door de telefoon. ‘Dat is toch die juf in jou’ ; zei ze even later. Je wilt gewoon graag iets overbrengen aan anderen’. Zou dat zo zijn? Ik ben ook juf met jaren ervaring in het onderwijs, dat wel!! Nou goed, hoe dan ook, nu heb ik dus een column gemaakt die in een prachtig magazine staat!

Het eerste verhaal in dit TCC magazine Ie editie 2022 heet ‘Temperamentvolle kinderen’. Er staat een interview in met Eva Bronsveld. Een ontzettend waardevol artikel waar alles zo goed al op een rijtje staat. Nu heb ik het boek van haar gekocht. Een echte aanrader: ’temperamentvolle Kinderen – door Eva Bronsveld.

Bedankt Lilian Kiers en Gert Talens voor het meelezen van de column, het advies en de correcties!